Европейската комисия предложи данните за всички ваксинирани срещу COVID-19 по света

...
Европейската комисия предложи данните за всички ваксинирани срещу COVID-19 по света
Коментари Харесай

ЕК предлага общ регистър на ваксинираните по света |

Европейската комисия предложи данните за всички имунизирани срещу COVID-19 по света да бъдат съхранявани под егидата на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Удостоверенията за имунизираните би трябвало да бъдат електронни, да бъдат съвместими в Европейски Съюз, а и по света, означи на конференция зам.-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович след съвещание на Съвета на Европейски Съюз. Ваксинирането не може да се свързва с достъпа до главните права и свободата на пътешестване, добави той. По неговите думи Европейски Съюз разисква какъв да бъде методът по тези въпроси към преболедувалите COVID-19.

Шефчович добави, че на техническо ниво в Европейски Съюз има единодушие за минимума от данни, които да се съдържат във имунизационните удостоверения. Той цитира европейската работа за битка със болесттите, съгласно която още няма задоволително доказателства, че имунизираните не могат да останат преносители на болестта. По неговите думи по тази причина ваксинираните следва също да бъдат подлагани на карантина към този момент.

Зам.-председателят на Европейска комисия уточни, че карантината наподобява като задоволителна мярка за обезсърчаване на тези, които желаят да пътуват за забавление. Той добави, че противоепидемичните ограничения би трябвало да бъдат целенасочени и да се заобикаля затварянето на границите в Европейски Съюз на общо съображение.

Шефчович заяви, че до момента в Европейски Съюз са били получени близо 41 милиона дози ваксина, а от април до юни се чакат още 300 милиона дози.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР